Paris

De fleste kjenner nok til den romantiske byen Paris. Det er ikke bare en av de mest kjente byene i Europa men også hovedstaden i Frankrike. Det er mye fint å se på i denne byen og den er fullstappet av historie og kultur. For ikke å snakke om maten, det franske kjøkkenet er verdenskjent og byr på mye spennende.

Fakta om Paris

Paris er hovedstaden i Frankrike og ligger nord i landet. Den kjente byen ligger ved elven Seinen og har en befolkning på over 2,2 millioner mennesker innenfor bygrensen. Denne regionen er også sentral for Frankrikes økonomiske aktiviteter. Det er mange kjente landemerker i byen og disse trekker til seg over 30 millioner turister hvert eneste år. Informasjon om Paris finner du hos

Severdigheter

EiffeltarnetDet er utrolig mange kjente severdigheter i Paris som man bør få med seg. Det er nok rett og slett slik at man ikke vil ha tid til å se alt dersom man ikke er der over langt tid eller reiser tilbake. Det sier litt om hvor mye denne byen har å tilby i tillegg til sin atmosfære og kultur.

En av de mest kjente severdighetene i denne byen er nok Eiffeltårnet. Dette er faktisk en av de landemerkene i verden som er mest besøkt. Tårnet stod ferdig i 1889 og er hele 324 meter høyt. Du har muligheten til å ta turen opp i tårnet, men det kan hende at du må belage deg på å stå i kø en stund. Dette vil selvfølgelig variere noe i henhold til når du velger å reise. Et annet kjent sted som er verdt å besøke er Louvre. Det er nok mange som kjenner igjen dette bygget fra boken eller filmen DaVinci koden. Bygget var opprinnelig ment å være en festning og så dagens lys i 1190. I senere tid har det blir bygget om og nå inneholder det mengder av kjent kunst. Louvre består av hele 60 600 kvadratmeter og kan by på 35 000 kunstgjenstander. I dette museet finner vi et av verdens mest kjente malerier, nemlig Mona Lisa. Her kan det være store menneskemengder så det gjelder å ha litt tålmodighet.

For deg som er glad i historie og arkitektur så bør du ta turen til Notre Dame. Dette betyr Vår Frue og er en av de mest kjente kirkene i Paris. Byggverket stammer fra gotikken og har vært en stor inspirasjon til mange andre kirker. En annen svært kjent kirke i denne byen er Sacre Coeur som ligger på toppen av Montmartre. Dette er det høyeste punktet i Paris og dermed er det en utrolig flott utsikt over Paris når man har kommet på toppen. Det skal sies at det ikke er lurt å ta med noen som er dårlige til beins opp hit ettersom det er ganske bratt å gå opp.

Sist men ikke minst så må vi trekke frem L´arc de Triomphe eller Triumfbuen som det heter på norsk er også et syn i seg selv. Denne finner man i enden av Champs Elysees som er den mest kjente handlegaten i Paris. Buen er over 50 meter høy og under finner man graven til den ukjente soldat. Dersom du har sett på Tour de France så sykler utøverne denne gaten på sisteetappen. Du har også muligheten til å gå opp på toppen av buen hvor du får en flott utsikt. Det er mange flere severdigheter som det er verdt å få med seg i denne byen. Gjør noen undersøkelser og finn ut hva som passer best for deg og ditt reisefølge.