London

London er en av de mest populære reisemålene i Europa og spesielt for nordmenn. Det er mange som for eksempel legger julehandelen hit eller velger å reise på fotballferie. London er en by som har mye å by på og er absolutt verdt å besøke dersom du aldri har vært her før.

Fakta om London

London er hovedstaden i England og Storbritannia. Denne byen har en befolkning på over 8,5 millioner. Dermed er det flere som bor i denne byen enn det gjør i hele vårt langstrakte land. London er også et av verdens viktigste sentre for kultur, økonomi og politikk. Byen ligger langs den kjente elven Themsen som renner gjennom byen fra sørvest mot øst. Byen har mye det samme klima som vi har sør i landet. Man bør forberede seg på at det er en del lett regn gjennom hele året, men det er generelt ikke noe snø i sentrum på vinterstid.

Alt av info finner du selvsagt på VisitLondon.com, som er den offisielle turistguiden.

Severdigheter

Big BenDet er mange severdigheter i London som er verdt å få med seg dersom man tar en storbyferie hit. Selv om du har besøkt byen tidligere så vil det ikke si at du har fått besøkt alle ettersom det er mange å velge mellom. Vi vil trekke frem noen severdigheter vi mener fortjener ett besøk. De fleste kjenner nok til den kjente Big Ben. Dette klokketårnet som hører til Westministerpalasset er over 90 meter høyt. Det sies også at klokken er en av de mest presise som finnes så det vil være trygt å stille klokken din etter denne.

Dersom du foretrekker museum bør du absolutt ta en tur på The National Gallery. Her finner du kunst fra tilbake til år 1200 og frem til mer moderne tid. Dette museet finner du nær Trafalgar Square og inneholder nesten 2500 malerier. Et annet museum som det er verdt å ta turen til er The Natural History Museum. Dette er det perfekte steder for deg som er interessert i naturhistorie. Her finner vi en av verdens mest kjente utstillinger av dinosaurer. Det skal også nevnes at det er gratis inngang.

Dersom vanlige museum ikke passer din smak så kan du ta turen til Madame Tussauds vokskabinett som er en annen type museum. Her finner vi voksdukker av kjente personligheter som filmkjendiser eller rockestjerner. Dette er en severdighet som passer godt for deg som er på familietur. En annen aktivitet som kan passe for alle aldre er London Eye. Dette er verdens største pariserhjul som gir deg en helt fantastisk utsikt over hele London. Denne severdigheten ligger rett ved elven Themsen, ikke langt fra Big Ben. Det skal sies at det kan være lange køer her i helgene.

En av de mest kjente broene i verden er nok Tower Bridge. Dersom du ikke kjenner igjen navnet så vil du nok mest sannsynlig kjenne igjen selve broen som har vært med i mange ulike filmer. Broen er fra 1894 og ligger øst i London. Det er også mulig å dra opp øverst på broen hvor man får en fantastisk utsikt. Som sagt så er det mange severdigheter i London og de som er nevnt i denne artikkelen er ikke halvparten en gang. Finn ut av reisefølgets interesser før dere reiser og finn ut hvilke severdigheter dere ønsker å få med dere i denne flotte byen.