Billigere fly med kredittkortDe fleste nordmenn har et kredittkort i lommeboken, men det er ikke alle som vet om alle fordelene du kan få ved å benytte dette. Dersom du har tenkt til å reise på en storbyferie eller en annen type ferie, vil du kunne få god nytte av ditt kredittkort.

Reiseforsikring

En ting som er viktig når du skal ut å reise er reiseforsikring. Man vet aldri hva som kan skje, bagasjen kan bli borte eller man kan bli frastjålet verdisaker. Det som kanskje ikke alle vet er at mange kredittkort tilbyr reiseforsikring dersom du betaler deler av eller hele reisen med kortet. Det skal sies at man bør ha økonomien til reisen allikevel og overføre disse pengene tilbake på kredittkortet etter betaling. Reiseforsikringen vil selvsagt kun gjelde den spesifikke turen og ikke generelt slik som andre reiseforsikringer. Men du vil da være forsikret dersom det eventuelt skulle skje deg noe. Dette er en flott fordel for deg som forbruker. Det skal allikevel sies at dette ikke gjelder alle kredittkort.

Unngå å bli lurt

De senere årene så er det mange nordmenn som har blitt utsatt for det som kalles skimming. Dette er når betalingskortet ditt blir kopiert uautorisert. Dette skjer som oftest i minibanker hvor svindlerne fester en liten kortleser der du setter inn kortet ditt. Deretter vil de trekke penger fra bankkortet ditt ulovlig. Dette er utrolig kjedelig å bli utsatt for, men det er måter å gjøre en slik eventuell opplevelse litt mindre kjedelig. Dersom du benytter kredittkort når du er ute å reiser vil du ikke bli svindlet for dine egne penger men det vil heller bli svindlet fra kredittkortet ditt. I utgangspunktet så høres ikke dette noe bedre ut, men dersom du blir utsatt for dette vil du kunne sende informasjon om hva som har skjedd til kredittkortselskapet og de vil løse dette problemet for deg. Du fyller kun inn et skjema og sender det inn. Selv om det er en dårlig opplevelse så vil du kunne beskytte dine egne midler ved å benytte kredittkort når du betaler samt tar ut penger i minibank.

Andre fordeler

En annen fordel ved å betale flyreisen din med kredittkort er at du kan kreve pengene tilbake dersom flyselskapet skulle gå konkurs og du ikke får reist. Dette er et krav du har i henhold til finansavtaleloven. Andre fordeler kan være at du får rabatter på kjøp av leiebil eller andre reiserelaterte produkter. Hvilke eventuelle rabatter du kan få må du sjekke opp i henhold til det konkrete kredittkortet du har.

Før så betalte man ofte gebyrer på varekjøp med både betalingskort og kredittkort. De senere årene har mange kredittkort fjernet dette gebyret. Dermed kan det lønne seg å benytte kredittkortet i stedet for bankkortet dersom du for eksempel har gebyrer knyttet til dette. Du vil heller ikke betale noen renter på dette før etter den rentefrie perioden. Dersom du da har pengene du har satt av til reisen på en annen konto kan du kun overføre disse pengene slik at du unngår gebyrer i det hele tatt.

Du får dessuten gjerne cashpoints og andre lojalitetsfordeler når du handler med et kredittkort generelt. I denne artikkelen kan du lese hvordan du faktisk kan fly helt gratis og feriere langt billigere dersom du bruker de riktige kortene.