ReiseDet er dessverre slik at man ofte blir begrenset i henhold til hvor mye man kan reise på grunn av økonomi. Det skal allikevel sies at man har muligheten til å reise til flere storbyer for en relativt liten penge. Det er jo gode nyheter for de som kanskje har lyst til å ta seg en liten helgetur til en storby.

Flybilletter

Det første man må undersøke er flybilletter og da kan det lønne seg å sjekke lavprisselskapene Ryanair og Norwegian. Sistnevnte har av og til tilbud på flyreiser, da har du muligheten til å få flyreiser ned til 199 kroner per vei dersom du er heldig. For at du skal få så billige flybilletter som mulig vil det lønne seg at du har muligheten til å planlegge litt. Som regel vil du kunne bestille en god stund i forkant og få ganske så gode priser. Av og til vil du også kunne gjøre noen røverkjøp dersom du har is nok i magen til å bestille flyreise samme dag. Dette er selvfølgelig noe mer risikabelt, men det er opp til hver enkelt.

Billige byer

Det er ikke bare flybilletter som koster penger dersom man skal på storbyreise. Det er også oppholdet med alt det innebærer. Dermed kan det lønne seg å velge en by som det ikke koster alt for mye å ”leve” i denne perioden. Vi vil nå ta for oss noen av de byene i Europa som er de billigste. Den første byen er Budapest som ligger i Ungarn. Det er mulig å få billige flyreiser hit men det kan være greit å kunne planlegge litt. Når det gjelder mat så er dette veldig billig i Budapest. Det samme gjelder øl og da spesielt det lokale dersom du styrer unna de største turistgatene. Du har også mulighet til å bo på relativt fine hoteller for en relativt god penge.

Den neste byen vi vil trekke frem er Krakow som ligger i Polen. Norwegian har dette som destinasjon så her gjelder det å sjekke deres lavpriskalender for de beste tilbudene. Byen har mye å by på for deg som turist og maten er spesielt billig. Byen er kjent for å ha en av verdens beste pølser så dette bør du absolutt sjekke. Neste by på listen er Riga i Latvia. Her har du muligheten til å kjøpe billige flybilletter gjennom flere flyselskaper. Sørg for at du finner det beste tilbudet i den perioden du ønsker å reise. Her er prisene på mat og drikke noe høyere enn i de to forrige byene, men ikke mye. Du har også muligheten til å finne hoteller som er svært billige. Byen har en fin gamleby som er verdt å se.

Den siste byen på vår liste er Praha i Tsjekkia. Dette er en meget kjent by som har mye å by på. Byen er vakker og det er absolutt verdt å ta turen hit. Når det gjelder flybilletter til denne storbyen så kan du ofte komme under tusenlappen tur retur. Hotell er meget billig i denne byen og du kan bo på meget flotte hotell for under 600 kroner. Når det gjelder mat og drikke så er det ikke like billig som i Budapest for eksempel, men det er fremdeles billig i henhold til hva vi nordmenn er vant til.

Men storbyene ellers i Europa, trenger heller ikke være dyrt. Det handler om hva du bruker pengene på. Se våre guider til storbyferie i Paris, Barcelona og London som noen eksempler.