BarcelonaBarcelona er en av de mest kjente byene i Europa og er et populært reisemål for mange. Byen har også et populært fotballag som også trekker mange turister til byen. Selv om Barcelona er en storby, har man også muligheten til å få følelsen av en badeferie. Grunnen til dette er at du faktisk bare kan gå å legge deg på stranden dersom du ønsker det.

Fakta om Barcelona

Barcelona er hovedstaden i Catalonia. Dette er en region i det nordøstlige Spania. Denne byen ligger langs middelhavskysten sør for fjellkjeden Pyreneene. Byen har en befolkning på over 1,6 millioner og er dermed den nest største byen i Spania etter Madrid. Barcelona er også en av de viktigste havnebyene i Europa. Byen har mange flotte severdigheter som er verdt å besøke, spesielt arkitektoniske verk. Dersom du ønsker å reise på storbyferie men også kjenne litt på varmen så er dette en perfekt by å reise til. De kaldeste månedene er januar og februar, men gradestokken vil ikke krype under 10 grader som regel. Barcelona er et flott sted å reise på våren hvor det er varmere enn her i nord og det er flotte blomster overalt.

Severdigheter

Camp NouDet er som sagt mange ulike årsaker til at man reiser til Barcelona. Det kan være alt fra en fotballtur til at man vil oppleve arkitektoniske perler som finnes i denne byen. Eller så ønsker man kun å kjenne på pulsen og kulturen denne byen har å tilby. Dersom man er fotballinteressert så er nok Camp Nou en av de mest populære severdighetene. Dette er hjemmebanen til det kjente fotballaget, FC Barcelona, eller Barca, som det også kalles. Klubben ble stiften i 1899 og har blitt et symbol for denne regionen. Les mer om Camp Nou her.

For deg som er interessert i arkitektur så er du sikkert kjent med Antoni Gaudi. Han har designet flere fantastiske perler rundt i denne byen. En av disse er Casa Battló, dette er en av hans mest kjente verk og ble ombygd av Gaudi mellom 1904 og 1906. Casa Milà er en av Antoni Gaudi sine siste verk. På folkemunne kaller de bygningen La Pedrera og det er en interessant og flott bygg. Absolutt verdt å besøke dersom dette er noe man interesserer seg for. Vi kan jo ikke snakke om Antoni Gaudi uten å nevne La Sagrada Familia. Dette er nok den mest kjente severdigheten i hele Barcelona. Bygget er en kirke som er meget unik og spesiell og det er nok mange som har sett denne bygningen i det minste på bilder tidligere. Gaudi rakk aldri å bli ferdig med kirken og det jobbes fremdeles med bygget. De forventer at den skal stå ferdig i 2026.

Dersom du har mer interesse av kunst og malerier anbefaler vi deg å ta en tur til Picasso museet. Picasso er en av verdens mest berømte kunstnere og du har nok sett en eller flere av hans verk tidligere. Picasso var spesielt knyttet til Barcelona og bodde her selv en stund. Han er også kjent for å være grunnleggeren av kubismen. Museet finner du sentralt i Barcelona.